Lando Norris: Kár, hogy Max mindenhol ott van, és mindent tönkretesz

auto-prix Horizontal
Pole position winner Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (C) poses with second placed McLaren's British driver Lando Norris (L) and third placed McLaren's Australian driver Oscar Piastri after the qualifying session for the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 8, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnapi Brit Nagydíj időmérője után ritkaságszámba menően az első három helyezett mindegyike boldogan és elégedetten nyilatkozott, Lando Norris még viccelődött is egy kicsit.

"Őrült egy időmérő volt. Bizonyos részeken csúszott a pálya, de a végére mindig összeraktam a köröket. A McLarenen nagyon meglepődtem, remekül mentek, gyorsak voltak, de végül sikerült legyőznünk őket. A Q1-ben és a Q2-ben helyenként még voltak vizes foltok a pályán, de szerencsére ott még nem kellett a határon menni, a Q3-ra pedig felszáradt a pálya, és mindent ki lehetett hozni az autóból" - mondta az idénybeli hetedik pole pozícióját megszerző Max Verstappen.

Oscar Piastri, a McLaren újonc ausztrál versenyzője karrierje legjobb időmérőjét teljesítette, hiszen harmadik lett Verstappen, valamint csapattársa, Lando Norris mögött.

Már tegnap is gyorsabbak voltunk, mint az kívülről tűnhetett, de meg kerestük a legjobb beállításokat. Volt már ilyen kvalifikációnk Barcelonában, vagy éppen Monacóban, amikor szintén jól mentünk, most viszont tényleg minden összejött. Az, hogy most itt tartunk, óriási lépés a csapat szempontjából."

A három legboldogabb: Lando Norris, Max Verstappen és Oscar Piastri (balról jobbra) Forrás: AFP/Ben Stansall

Lando Norrist óriási ováció fogadta, miközben az interjúra készülődött. A fiatal brit roppant népszerű a szurkolók között, ami nem is csoda, ha ilyen remek nyilatkozatokat ad egy-egy sikere után.

"Annyira közel volt pedig... a Q1-ben és a Q2-ben is két tizedre voltam az első helytől, ez óriási eredmény nekem, de a csapatnak is. Nagyon hálás vagyok a közönségnek is, és nagyon várom a holnapi versenyt. Egy ilyen eredmény mindent megváltoztat, pláne hazai közönség előtt.

– viccelt Lando Norris a brit közönség legnagyobb örömére.