Verstappen már boxutcában összetörte a kocsiját, mégsem tudták legyőzni a Brit Nagydíj időmérőjén

auto-prix Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drives during the qualifying session for the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 8, 2023. (Photo by CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Sorozatban az ötödik nagydíjon is a címvédő holland Max Verstappen rajtolhat az élről, aki az utolsó pillanatban szerezte meg a vasárnapi Brit Nagydíj első rajtkockáját a McLarennel versenyző Lando Norris elől.

A 25 éves holland pilótának ez az idei hetedik, egyben pályafutása 27. pole pozíciója. Verstappent az sem zavarta meg, hogy a Q1 során egy alkalommal nem tudott kikanyarodni a garázsból, és összetörte az autója első szárnyát.

Ahogy az sem, hogy különösen az első és második kvalifikációs etapban teljesen kiszámíthatatlan volt az időjárás, hol esett egy picit, hol pedig a sütött a nap. Verstappen csapattársa, az összetett pontversenyben mögötte a második helyen álló Sergio Pérez például nem is jutott tovább a Q1-ből.

Az első szakasz vége előtt 3 és fél perccel Kevin Magnussen Haasa rossz helyen robbant le, ezért félbeszakították az időmérőt, és csak tíz perc múlva engedték vissza a mezőnyt a pályára.

A második helyen a McLaren brit pilótája, Lando Norris végzett, aki pár másodperccel a vége előtt megelőzte Verstappent, végül mégis a holland mögé szorult. A harmadik időt csapattársa, az ausztrál Oscar Piastri érte el.

Őket a két Ferrari követi Leclerc és Sainz sorrendben, majd a két Mercedes következik, itt George Russell megelőzte Lewis Hamiltont. A szabadedzések mindegyikén a top háromban végző Alex Albon végül a 8. helyen zárt, így a negyedik sorból indulhat a versenyen.

A Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor kezdődik.