Buta hibájuk után megbüntették a McLarent a Brit Nagydíjon

auto-prix Horizontal
McLaren's British driver Lando Norris drives during the second practice session ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 7, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Lando Norris szerelőinek figyelmetlensége okozott szokatlan pillanatokat a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén, amiért megbüntették a csapatot.

A harmadik szabadedzés elején, amikor első körére indult a brit alighogy átgurult a boxutca végét jelző fehér vonalon, a rádión rászóltak, hogy azonnal álljon meg. Norris le is húzódott, jöttek futva a szerelők, és gyorsan lekapták a kocsiról az edzések során a fékek hűtésére, a versenyek előtt pedig a fékek lehetőség szerinti melegen tartására használt eszközöket.

Csakhogy Norris rossz helyen állt, és a többieket ugyan nem zavarta, és nem jelentett veszélyt, a szerelők azonban a fehér vonalon túl már nem nyúlhatnak a kocsihoz az FIA szabályai szerint.

Az FIA 1000 eurós pénzbüntetést szabott ki a McLarenre a történtek miatt.

Indoklásukban ugyanakkor megjegyezték, hogy Norrisnak azért nem tudott még a vonal előtt félreállni, mert fotósok foglalták el a gyorssáv melletti területet az utolsó csapatgarázs előtt.

A csapat azért kapott még egy figyelmeztetést is, mivel az autót nem rögzített alkatrésszel engedték el, de legalább időben és jól reagáltak a vészhelyzetre.