Lewis Hamilton elmondta, mikor hagyja abba

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) speaks with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc during a press conference ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 6, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A britek hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája, Lewis Hamilton hazai pályán versenyezhet a hétvégén, így talán nem véletlen, hogy pont most beszélt a jövőjéről.

Hamilton még az első szabadedzés előtt mondta el, hogy öt évet érez még magában, ami azt jelenti, hogy még 43 évesen is versenyezne. Ez azért sem elképzelhetetlen, mert a mostani mezőnyben is ott van például Fernando Alonso, aki 42 évesen is az élmezőnyben van.

Lewis Hamilton még sokáig maradna a Forma-1-ben Forrás: AFP/Ben Stansall

A hétszeres világbajnok a Mercedessel kapcsolatban megerősítette azt, amit a csapatfőnök Toto Wolff mondott, miszerint az új szerződés anyagi feltételeiről és a hosszával kapcsolatban is már szóban megegyeztek.

„Remélem, még sokáig itt lehetek. Remélem még minimum öt év van bennem" – mondta Hamilton, aki szerint jóval a szezon vége előtt meghosszabbíthatják a szezon végén lejáró szerződését.