Vágólapra másolva!
Helmut Marko, Red Bull tanácsadója szerint a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton csak azért dob be olyan ötleteket, amelyek lelassítanák őket, mert nem emlékszik arra, mekkora dominanciája volt az F1-es hibridéra elején.

Lewis Hamilton közel két éve nem nyert Forma-1-es versenyt, miután a sport új korszakát eddig a Ferrari tiszavirág életű sikereit leszámítva a Red Bull és Max Verstappen dominálta, a holland pilóta hamarosan behúzhatja a harmadik világbajnoki címét. Emiatt Lewis Hamilton új ötlettel állt elő, miszerint a csapatok csak augusztustól fejleszthetnék a jövő évi autóikat, hogy elkerüljék az olyan többéves domináns időszakokat, mint aminek éppen szemtanúi vagyunk - írja a Motorsport.

Lewis Hamiltonnak rossz lenne a memóriája? Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Helmut Marko azonban csak nevetni tudott ezen, és emlékeztette Hamiltont arra, hogy a Mercedes előnyét 2014-től még egy fejlesztési zsetonrendszer is segítette, mivel évekre biztosította azt, hogy a Mercedes motorja legyen a legerősebb a mezőnyben.

„Úgy tűnik, hogy nagyon rossz a memóriája. A Mercedes dominanciájának éveiben ők is mindenkinél hamarabb átálltak a következő évi autó fejlesztésére,

mert olyan motorjuk volt, ami sokkal erősebb volt bármelyik másik gyártóénál" - mondta Helmut Marko.

A Mercedes mindeközben még mindig nem állapodott meg Hamiltonnal az új szerződéséről, állításuk szerint nem a pénz miatt.