Kínos őszintesége miatt magyarázkodhat a Mercedes csapatfőnöke

F1 Grand Prix Of Austria Motorsport Formula One Racing Mercedes GP Toto Wolff F1 Grand Prix Red Bull Ring Spielberg July 02 2023 Horizontal SPORT
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 02: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff arrive at paddock prior the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 02, 2023 in Spielberg, Austria. (Photo by Danilo Di Giovanni/NurPhoto) (Photo by Danilo Di Giovanni/NurPhoto) (Photo by Danilo Di Giovanni / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, az Mercedes-AMG Petronas csapatfőnöke a hétvégi Osztrák Nagydíj utolsó köreiben a rádión beszélt versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal és az egész világ hallhatta, hogy mi a véleménye a saját autójukról.

A hétszeres világbajnok angol versenyző és az osztrák csapatfőnök azt vesézte ki, hogy a Mercedes miért nem tudja megközelíteni sem a jóval a mezőny előtt járó Red Bull autóit, azaz Max Verstappent és Sergio Pérezt.

Hamilton végig panaszkodta az egész versenyt, leginkább azzal volt baja, hogy mennyire kell erőlködnie, hogy a pályán tartsa az autót és ne kapjon büntetést.

- jött Wolff őszinte válasza a nyilvános (de nem biztos, hogy a nyilváosságnak szánt) rádióüzenetben.

"Rengeteget beszéltünk rádión pályahatárokról és arról, hogy mikor és ki sértette meg, vagy éppen nem azokat. Szerettem volna biztos lenni benne, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk abból a csomagból, amivel pályára küldtük a versenyzőinket, ehhez próábltam motivációt adni" - idézi a csapatfőnök futam utáni szavait a Racingnews 365 portál.

Toto Wolff nem bánja, hogy ország-világ előtt őszinte volt Forrás: NurPhoto via AFP/Danilo Di Giovanni/NurPhoto/Danilo Di Giovanni

Arról pedig, hogy miért nem a versenymérnök beszélt Hamiltonnal, miért szállt be ő is a rádiózásba.

"Szerintem a csapatnak és a versenyzőnek is ez volt akkor a legjobb. Vannak olyan pillanatok, amikor ezt kell tenni. Ez is egy ilyen volt.

- siránkozott Toto Wolff.

A Mercedes két pilótája, George Russell és Lewis Hamilton 7., illetve 8. lett, a konstruktőrök versenyében a második helyen álló csapatot pedig három pontra megközelítette az Aston Martin. Sok idő nincs a sebek nyalogatására, mert hétvégén máris jön a Brit Nagydíj Silverstone-ban.