Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy korábban tárgyalt Lewis Hamiltonnal arról, hogy aláírjon a csapatához, de megerősítette, hogy a hétszeres világbajnok most nem csatlakozik Max Verstappen partnereként az istállóhoz.

A hétszeres világbajnok Hamilton jövője továbbra is bizonytalan, annak ellenére, hogy a közelmúltban érkeztek olyan hírek, melyek szerint közel áll az új szerződésének aláírásához a Mercedesnél.

Hamilton szerződése a jelenlegi állás szerint a 2023-as szezon végén lejár, és a Red Bull mellett már kapcsolatba hozták a Ferrarival is.

Hamilton egyelőre nem lesz Verstappen csapattársa Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Clive Mason

A Red Bull is felmerült, és Sergio Perez jelenlegi küszködéseit tekintve, mivel a mexikói pilóta négy egymást követő versenyen sem tudott bejutni a Q3-ba.

Amikor Hornert arról kérdezték, hogy egy úgynevezett "szupercsapatot" hozhatna létre azzal, hogy megszerezné Hamiltont, a Red Bull csapatfőnöke elutasította az ötletet, de azt mondta, hogy a múltban voltak már tárgyalások.

- idézi a gpfans.com a Christian Hornert. "Lewis nyilvánvalóan egy nagyszerű versenyző - remélhetőleg még sokáig itt lesz. A történelem során volt már néhány alkalom, amikor beszélgettünk arról, hogy esetleg csatlakozna a Red Bullhoz, de mostanában nem volt ilyen".

Horner hozzátette, hogy Hamilton nagyon szeretett volna csatlakozni a Red Bullhoz a 2010-es évek elején, amikor Sebastian Vettel uralta a sportágat, ami alatt négy egymást követő világbajnoki címet nyert.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull csapatfőnöke azonban úgy gondolja, hogy a dinamika nem működött volna közöttük.

- tette hozzá Horner, akinek a csapata 199 pont előnnyel vezeti a konstruktőri világbajnokságot a Mercedes előtt.