Vágólapra másolva!
Nagy reményekkel vágott neki a Mercedes az Osztrák Nagydíjnk, mivel az újfejlesztésekkel Spanyolországban és Kanadában is jól szerepelt, ezzel szemben Ausztriában ismét katasztrófiálisan tejesítettek az ezüstnyilak. George Russell szerint a Mercedes ismét problémákba ütközött és nem igazán érti, hogy miért, ugyanakkor a brit pilóta elismerte, hogy a McLaren meglepte őket Spielbergben.

A McLaren új fejlesztéseit Ausztriában egyedül Lando Norris használta, a brit pilóta pedig ihletett formában versenyzett, ugyanis két top 4-es időmérős eredménye után a vasárnapi futmon negyedik lett a büntetések után. Norris a Red Bull és a Ferrari ellen tehetetlen volt, de a két Mercedesnél az Aston Martinnál is szemmel láthatóan gyorsabb volt az egész hétvége során.

George Russell szerint a Mercedes hátrafelé tett egy lépést Ausztriában Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A büntetések eredményeképpen Lewis Hamilton a hetedik helyről visszacsúszott a nyolcadikra, míg csapattársa, George Russel végzett a hetedik helyen. A Marcedes brit versenyzője elismerte, hogy nem számított rá, hogy a McLaren ennyivel gyorsabb lesz, mint ők.

Bizonyos körülmények között nekünk is gyors autónk van, csak rá kell jönnünk, miért nem tudtuk kamatoztatni ezt a hétvégén. Tény, hogy ez egy nagyon más típusú pálya, mint például a barcelonai, de meg kellene találnunk az egyensúlyt, mert az elmúlt két hétvégén abszolút nem voltunk versenyképesek" – fogalmazott meg enyhe kritikát a Mercedes pilótája.