Vágólapra másolva!
A hírek szerint a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur többek között a Red Bull F1-es csapatának egyik kulcsemberét, Pierre Wachét megszerezheti az olasz istállónak.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy állítólag már több szakembert is megszerzett a Ferrari a Red Bulltól, és Frédéric Vasseur csapatfőnök szerint a Scuderiához egy igazi nagyágyú is érkezni fog az osztrák istállótól.

A formula.hu értesülései szerint a Red Bull mérnöki stábjának kulcsembere, a legendás Adrian Newey jobbkeze,

Pierre Wache műszaki igazgató az olaszoknál folytatja, mellette pedig további öt szakember érkezik még Christian Horneréktől a Ferrarihoz

- bár hivatalos bejelentés egyelőre nem történt.

Frédéric Vasseur (jobbra) a Red Bull egyik legfontosabb emberét szerezheti meg a Ferrarinak Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Ha meg is történik az átigazolás, az olaszoknak még várniuk kell, ugyanis a 2024-es Ferrari megalkotásában az említett szakemberek még nem vehetnek részt.

Az Osztrák Nagydíjon a Ferrari az utóbbi időben nyújtott teljesítményéhez képest jobban szerepelt, Charles Leclerc Max Verstappen mögött a második helyen zárt. A csapat másik pilótája, Carlos Sainz rosszabbul járt, mert a később kiszabott időbüntetések miatt a negyedik helyről a hatodik pozícióba csúszott vissza.