Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nyerte az Osztrák Nagydíjat. A holland világbajnok a futam közepén egy ideig a két Ferrari mögött haladt egy kerékcserét követően, de a futam végére semmi sem veszélyeztette a sikerét.

Verstappen az utolsó előtti körben még kiment a boxba, hiába nem akart volna kockáztatni a csapata. A világbajnoki pontverseny éllovasa új gumikat kért, hogy rámehessen a leggyorsabb körre is. A mérnöke tiltakozott, de végül belement a cserébe, amivel meg is futotta végül a leggyorsabb kört, így 26 ponttal gazdagodott.

„Az első kör volt a legfontosabb, hogy maradjak az élen, onnan tudtam a saját versenyemre koncentrálni. Nem koptak nagyon a gumik, mindent kontrolláltunk. Elég nagy előnyt építettem ki, követhettük a saját tervünket, nagyon jó volt a stratégiánk. Nem szeretek a végső sikerre gondolni, élvezem a pillanatot, az autót, a csapatot, remek munkát végeztünk. A sprintfutamos hétvégék mindig rizikósak, de most minden jól alakult. Köszönöm a szurkolást, a narancssárga sereg kitett magáért, köszönöm, hogy ennyien eljöttek" – mondta a leintés után Verstappen.

A győztes Max Verstappen, a Red Bull (k) és Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának eredményhirdetésén Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

„Pénteken és mai is a maximumot hoztuk ki az autóból. Szombaton nem volt meg a tempónk, de jó újra dobogón lenni. Szárazon jobb volt az autó, ami jó jel a jövőre. Jók a fejlesztések, de még sok munka vár ránk, a Red Bull nagyon gyors. Próbáltam támadni az elején, de tudtam, hogy szinte lehetetlen, hogy Max előtt legyek. Jó érzés a dobogón lenni a rosszabb versenyek után" – mondta a második helyezett Charles Leclerc, aki abban bízik, hogy Silvertone-ban még közelebb lehet Verstappenékhez.

„Nagyon boldog vagyok, mert nagyon nehéz hétvégém volt, fizikailag is. Beteg voltam, lázam volt, így ez nagyon jó eredmény. A csapat is jó munkát végzett, jó volt a stratégiánk és a tempónk is. Kemény és fair csatát vívtunk Carlos Sainz-cal, a Ferrari nagyon gyors volt a kanyarokban. Remélem, hogy visszatértem és kiszámíthatóbb teljesítményt tudok nyújtani" – értékelt a 15. helyről induló, végül harmadik helyezett Carlos Pérez.