Pérez tudja, hogy kicsit magára haragította Verstappent

Max Verstappen, Sergio Pérez, Osztrák Nagydíj 2023
Max Verstappen and Sergio Perez of Red Bull Racing after Sprint ahead of the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 1, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Osztrák Nagydíj sprintfutama után a három dobogós, azaz a győztes Max Verstappen, csapattársa, a második helyen végző Sergio Pérez, és a harmadikként célba érő Carlos Sainz Jr. nyilatkozott.

"Nehéz körülmények között kellett versenyeznünk, először mentünk talán az idényben közepes keverékeken, szóval nem tudtuk, hogy mire is számítsunk. Az elején csak kerestük a tempót, és meg is találtuk ugyan, de a Red Bull ma túl gyors volt. A verseny közepén úgy éreztem hogy esetleg felzárkózhatok, de nem tudtam végül közel maradn Checóhoz (Sergio Pérezhez - szerk.). Holnap megpróbálunk közelebb kerülüni hozzájuk" - fogadkozott a harmadik helyen végző Carlos Sainz.

Az említett Pérez a rajt után nagyot csatázott csapattársával, Max Verstappennel, majd a második helyért Nico Hülkenberggel is meg kellett küzdeni.

"Jól rajtoltam, aztán egy jót csatáztam Maxszel, és eközben még Nico (Hülkenberg) is megelőzött, aki nagyon jól ment az első körökben, nehéz dolgom volt, hogy vissza tudjam előzni.

Miután Nicót megelőztem már csak arra kellett vigyáznom, hogy az abroncsaim bírják, és beérjek a célba" - mondta higgadtan Sergio Pérez

A célbaérés után megbeszélték a történeteket:

Max Verstappen amilyen nagy fölénnyel, közel fél másodperces előnnyel nyerte az időmérőt, ugyanolyn simán húzta be az idény második sprintfutamát.

"A rajt nem sikerült jól, kipörögtek a kerekek, de miután visszavettem a vezetést, minden rendben volt, onnantól már csak arra kellett figyelnem, hogy kitartsanak az abroncsok.

Nekem viszont nem lett volna értelme az első helyről kiállnom akkora előny birtokában. Az első kanyar volt egy kicsit veszélyes, meg is nyaltam a füvet, de megfogtam a kocsit, és onnan már minden rendben volt" - mondta a sprintet nyerő, és a pontersenyben immár 70 ponttal vezető Max Verstappen.