Vágólapra másolva!
Meghalt Dilano van 't Hoff 18 éves holland autóversenyző, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartottak a Forma-1-be igyekvő fiatalok között.

Az MP Motorsport tehetsége a Formula Régiók Európa-bajnokság második Spa Fracorchamps-i futamán szenvedett végzetes balesetet.

A verseny a spai 24 órás megbízhatósági túraautóverseny egyik betétfutama volt. A tragédiát követően a szervezők azonnal töröltek minden, a főverseny elé tervezett szórakoztató műsort, a rajt előtt pedig egyperces gyászszünettel fognak megemlékezni a fiatal versenyzőről.

A regionális Eb egy Forma-3 besorolású sorozat, ami az egyik legfontosabb lépcsőfok a Nemzetközi Motorsportszövetség (FIA) Forma-3-as versenyei felé vezető úton. Van 't Hoff az egyik legnagyobb tehetség volt a sorozatban, akinek haláláról Stefano Domenicali, a Forma-1 igazgatója is megemlékezett.

"Lesújtva hallottuk, hogy Dilano van 't Hoff életét vesztette Spa-Francorchamps-ban. Dilano az álmait követte, hogy a motorsport csúcsára jusson. Az egész motorsportcsalád nevében fejezzük ki legmélyebb részvétünket a családjának és szeretteinek."

Hasonló üzenetet tett közzé a McLaren Forma-1-es csapat is.