Max Verstappen apja szerint fia sokáig lehet a világ legjobbja

Forma-1, Jos Verstappen, Max Verstappen, Szaúd-arábiai Nagydíj 2022, szombat
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) and his father Jos arrive before the start of the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi Osztrák Nagydíjon Max Verstappen felülmúlhatja Ayrton Senna futamgyőzelmeinek a számát, ha megnyeri a versenyt és ezzel 42. alkalommal is a dobogó tetejére áll. A kétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző apja, a korábbi pilóta, Jos Verstappen a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy szerinte meddig maradhat még versenyben a világ legjobbjai között a fia. 

Jos Verstappen természetesen óriási büszkeséggel beszél fiáról.

"Eleinte megelégedtünk volna egy nagydíj megnyerésével. De minden gyorsan történt, mert az elmúlt néhány szezonban Maxnek remek autója van, és annyit nyer, mint Lewis Hamilton az előző években. A pillanat pedig, amikor a fiam ugyanúgy 41 győzelemnél jár, mint a nagyszerű Ayrton Senna... Nem hasonlítom össze őket, nem azt mondom, hogy egy szinten vannak, de Max különleges, és apaként nagyszerű érzés végignézni mindazt, amit elér."

Apa és fia, mindketten a Forma-1 megszállottai Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A kanadai győzelem után Max nem sokáig időzött a Senna eredményének elérése miatti eufóriában, hanem inkább rögtön a következő győzelemre összpontosított. Jos Verstappen így magyarázza, miért: "Ő nem az a srác, akit a számok vagy a rekordok érdekelnek.

Őt csak a versenyzés érdekli, és tudja, hogy sokáig nyerhet, ha van egy autója, amivel bizonyíthat."