Hamiltont hibáztatják, amiért tönkretette a riválisa pályafutását

F1 2023 Rolex Australian Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Melbourne Albert Park celebrates podium Lewis Hamilton United Kingdom Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 Rolex Australian Grand Prix FIA Formula One World Championship March 30th - April 2nd 2023
Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix of FIA Formula One World Championship from 30th of March to 2nd of April, 2023 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Lewis Hamiltonnak nagy szerepe volt abban, hogy az energiaitalosok korábbi pilótájának, Alexander Albonnak az önbizalma jócskán megcsappant, megtörve ezzel a Forma–1-es karrierje lendületét.

A brit-thai versenyző 2019 közepén a Toro Rossóból átülve Pierre Gasly helyén kapott lehetőséget a Red Bullnál. Ugyan Albon is elmaradt Max Verstappen eredményeitől, az utolsó versenyeken már biztatóan teljesített, Brazíliában pedig az első dobogója is meg lehetett volna, ha Lewis Hamilton nem üti ki őt a futam végén.

Hasonlóan a 2020-as szezonnyitón is nagy esély volt az első Albon-dobogóra, ám az Osztrák Nagydíjon is Hamilton állta ennek az álomnak az útját.

Ugyan két pódium végül összejött az akkor mindössze 24 éves brit-thai pilótának, a Red Bull 2021-től Sergio Pérez mellett döntött, majd egy év szünet után Albon a Williams színeiben térhetett vissza az F1-be, amellyel már egy-egy pontszerzésnek is örülnie kell. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Albon ígéretes jövő előtt állt, ám Hamilton a legrosszabbkor tett neki keresztbe – kétszer is.

„El kell ismerni, hogy Alex nagyon balszerencsés volt. Brazíliában a második helyért küzdött, amikor Hamilton kiforgatta őt, és ez nem segített rajta, hiszen elveszített egy dobogót. A következő eset még súlyosabb volt Ausztriában, ugyanis akkor Alex a győzelemért harcolt, és

A második hely, majd a győzelem is meg lehetett volna, ám végül elvették a dicsőséget tőle – nyilatkozta Marko. – Ez a pillanat igazán megnehezítette a dolgát.

Forrás