Vágólapra másolva!
A Forma-1 eddigi sprintversenyeinek közös jellemzője, hogy mind száraz volt, azonban ez a sorozat az Osztrák Nagydíjon véget érhet.

A 2021-es bevezetés óta hét sprintfutamot rendeztek, a futamok mindegyike száraz körülmények között zajlott, azonban a Red Bull Ringen fennáll a lehetősége annak, hogy megérkezik az eső.

A WeerOnline előrejelzése szerint a szombat délelőtti sprintfutam kvalifikációs versenyének idején lesz a hétvége legcsapadékosabb része. Összesen 16 mm csapadék érkezik a magyar határ felé haladva.

Amennyiben időben eláll az eső, a helyi idő szerint 16.30-kor kezdődő sprintfutam száraz lehet, a hőmérséklet várhatóan 20 Celsius-fok körül alakul.

Ausztriában is Max Verstappen, a Red Bull pilótája a legesélyesebb Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

A pénteki és a fő nagydíj kvalifikációs futamán is eshet az eső, a délelőtti edzés azonban száraznak ígérkezik. A hőmérséklet csúcsértéke 26 fok körül alakulhat.

Ami a versenynapot illeti, a kora reggeli órákban eshet az eső, talán megszakítva a száraz sprintsorozatot, de a helyi idő szerint 14.00-kor kezdődő nagydíjra 23 fokos felhős időt jósolnak.