Lovagi címet követel magának az Aston Martin tulajdonosa

F1 Grand Prix Of Monaco Practice 1 Monaco auto boats cars championships fia formula formula 1 friday gp grand monagasque monte carlo monte-carlo motorsport motorsports one prix racing sports world Lawrence Stroll Circuit de Monaco May 26 2023 Jakub Porzyc
Lawrence Stroll before a practice ahead of the Formula 1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco in Monaco on May 26, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin F1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll szerint lovag címet érdemelne a klasszikus brit márka megmentéséért.

Stroll 2020-ban hozott létre egy befektetői csoportot és felvásárolta az Aston Martint, majd átnevezte a már tulajdonában lévő Racing Pointot, amely korábban Force India néven volt ismert. Az Aston Martin csapatát folyamatosan modernizálta, elismert szakembereket szerződtetett, stabil anyagi hátteret teremtett, és magát az autógyártót is a korábbiaknál sokkal nyereségesebbé tette.

Lawrence Stroll szerint lovagi címet érdemel a sikerei miatt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A fia, Lance pályafutását is régóta jelentős mértékben támogató Stroll befektetései úgy tűnik, egyre jobban megtérülnek, ugyanis az Aston Martin F1-es csapata - főként Fernando Alonso szárnyalásának köszönhetően - remekül szerepel idén, a konstruktőrök versenyében a harmadik helyen áll a vb-rangsorban. Az M4 Sport megírta, hogy a látványos sikerek miatt Stroll úgy gondolja, komoly elismerés járna neki.

Ez egy elképesztő befektetés, ami bizonyítja, hogy hiszek a vállalatban. Az ember nem tesz ennyi pénzt egy olyan üzletbe, aminek a jövőjében nem hisz" - nyilatkozta Stroll, aki hozzátette, hogy bízik az Aston Martinban, mert a korábbi vállalkozásai is hasonló sikereket értek el, és a jövőben az eredetileg kitűzött célokat is szeretné túlszárnyalni.