A Red Bullnál már Verstappen távozásáról beszélnek

auto-prix Horizontal
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen waves at the end of the qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Lluis GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába szól Max Verstappen szerződése 2028-ig a Red Bull-lal, a kétszeres világbajnok pilóta már korábban is sugallta, hogy nem feltétlenül marad a kontraktus lejártáig a Forma–1-ben. Egy podcastben a csapat tanácsadója, Helmut Marko is kifejezte az aggodalmát ezzel kapcsolatban.

Az osztrák szakember elárulta, hogy szerinte már nem is feltétlenül az a kérdés, hogy mikor hagyja el az F1-et a holland versenyző, hanem inkább az, hogy hogyan.

A még mindig csak 25 éves Verstappen később más szakágakban is ki szeretné próbálni magát, így várhatóan nem marad addig a Forma–1-ben, mint például Fernando Alonso. Marko azonban azt reméli, hogy nem olyan hirtelen távozik majd a sportágból, mint 2016 végén a vb-címe után Nico Rosberg, és fel tudnak készülni arra, hogy pótolják őt.

„Tisztában vagyunk a terveivel, és

– nyilatkozta Helmut Marko.

Marko reméli, Verstappen időben jelzi majd, mikor akar távozni Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull tanácsadója hozzátette, hogy teljesen megérti, hogy Verstappen más szériákban is ki szeretné próbálni magát a jövőben, hiszen a Forma–1 teljesen más nyomást jelent a pilótáknak, mint más szakágak.

„Nem lehet alábecsülni azt a nyomást, amit az F1 jelent a maga 22-23 szezonbeli versenyhétvégéjével. Emellett pedig szinte hetente kell a szimulátorban gyakorolni, a PR-eseményeken részt venni, úgyhogy nyilvánvaló, hogy ez egy stresszes munka.

Forrás