Verstappen hektikus futamra számít a kiszámíthatatlan időjárás miatt

Forma-1, Miami Nagydíj 2023, Max Verstappen, Sergio Pérez, Red Bull
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing (C) celebrates on the podium between Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing (L) and Third placed Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team (R) during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A holland Max Verstappen és a mexikói Sergio Pérez hektikus és trükkös Forma-1-es hétvégére számít az Osztrák Nagydíján, ahol a Red Bull hazai pályán fog szerepelni.

A száguldó cirkusz a hétvégén Spielbergbe látogat a szezon 9. nagydíjára. A legnagyobb esélyes ezúttal is a vb-címvédő Verstappen, aki már három futamot nyert Ausztriában, ráadásul a legutóbbi három futamon, Monacóban, Spanyolországban és Kanadában rajt-cél győzelmet aratott.

Verstappen remek formája, valamint Pérez botlásai miatt a pontelőny 69 pontra a két pilóta között egy olyan pálya előtt, ahol Verstappen már háromszor nyert, míg Perez legjobb eredménye mindössze a hatodik hely.

Ez lesz a szezon második sprinthétvégéje, Verstappen pedig már többször hangoztatta, hogy nem kedveli ezt a formát, de a Red Bull pilótája arra számít, hogy remek show-t fog csinálni a holland rajongóknak, akik elutaznak Ausztriába.

– mondta Verstappen.

Max Verstappen bombaformában várja a hétvégét Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

„Természetesen az Osztrák Nagydíj hazai futam számunkra, és már nagyon várom, hogy újra láthassam a szurkolókat a pályán, remélhetőleg remek show-t fogunk nyújtani mindenkinek a lelátón.

– tett hozzá a holland vb-címvédő.

Miután az első négy futamból kettőt megnyert, Péreznek az elmúlt négy nagydíjon csak egy dobogós helyezése van, és az elmúlt három versenyen még a Q3-ba sem jutott be.

A mexikói formahanyatlása lehetővé tette, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton megközelítsék őt a tabella második helyén, de Pérez továbbra is szilárdan hisz abban, hogy olyan eredményt produkál majd, amire képes.

„A pályára fogok koncentrálni, mert tudom, mennyire fontos számomra, hogy következetes hétvégét teljesítsek,

és valóban olyan eredményt produkáljak, amire tudom, hogy képes vagyok" – mondta a vb-pontversenyben második Pérez, akit Fernando Alonso már kilenc pontra megközelített az Aston Martinnal.

Sergio Pérez hullámvölgybe került Forrás: AFP/Nacho Doce

„Az időjárás trükkösnek tűnik, és ez egy sprinthétvége, így

Jól éreztem magam a legutóbbi bakui sprint-hétvégén, ahol nagyon sikeres voltam, de ez egy teljesen más pálya. Szeretném ugyanezt újra elérni, de tudom, hogy ehhez feljebb kell lépnem" – mondta a Red Bull pilótája, Sergio Pérez.