Óriási káoszba fulladhat az F1-es Osztrák Nagydíj

F1 Grand Prix of Canada 2023,Canada,Circuit Gilles Villeneuve,F1 Grand Prix du Canada,Fo Horizontal
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18 : Max Verstappen (1) of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing leads during F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Quebec on June 18, 2023. Mert Alper Dervis / Anadolu Agency (Photo by Mert Alper Dervis / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégén sorra kerülő Forma-1-es Osztrák Nagydíjon a várhatóan esős időjárás alaposan felboríthatja az erőviszonyokat.

A kanadai F1-es hétvégét is nagyban befolyásolta az esős időjárás, a harmadik szabadedzésen Carlos Sainz alaposan összetörte a Ferrarit, a vasárnapi futamon pedig George Russell ütközött a falnak a Mercedessel.

A Kanadai Nagydíj sok meglepetést hozott, de ez is Max Verstappen győzelmével ért véget Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

Az időjárás szempontjából ezen a hétvégén is hasonló körülmények várhatnak a versenyzőkre, az előrejelzések szerint a pénteki első szabadedzésen 75 százalék, hogy esni fog, a hőmérséklet pedig 22 fok körül alakulhat, erős szélre viszont a hétvége folyamán nem számítanak.

A pénteki időmérőn és a sprint időmérőjén is 60 százalék esélyt adnak az esőre az időjósok, míg a sprintfutamon még ennél is nagyobb a valószínűsége annak, hogy zivatar lesz.

A motorsport.com megírta, hogy a hétvége csúcspontján, a vasárnapi futamon jelenleg 60 százalék esélyt látnak az esőre, a hőmérséklet pedig 22 Celsius-fok körül lehet.