Verstappennek megtiltotta a Red Bull, amit több pilótájának is megengedett

auto-prix Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen reacts after winning the Formula One Monaco Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 28, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo után eldőlt, hogy Cunoda Juki is ott lesz szeptember 9-én a Red Bull Formula Nürburgring nevű eseményen.

Az már korábban eldőlt, hogy Vettel a 2011-es, Ricciardo pedig a 2012-es F1-es Red Bullt vezetheti ősszel a Nordschleifén, a fiókcsapatnak számító AlphaTauri pedig azt is bejelentette, hogy a japán pilótájuk is részt vesz a programban.

Cunoda Juki ugyan nem Forma–1-es autót, hanem egy Honda NSX GT3 Evót fog vezetni, elmondása szerint így is nagyon várja a lehetőséget.

A Honda NSX GT3 egy hihetetlen autó, a GT3-as versenyeken már bizonyította, mire képes, így már én is nagyon szeretném vezetni" – nyilatkozta Cunoda.

A Red Bull rendezvényén aktív pilótaként

biztosan nem lesz ott Max Verstappen, aki ugyan szívesen elment volna, ám a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megtiltotta neki a részvételt.

Marko indoklása az volt, hogy a hollandnak a világbajnokságra kell koncentrálnia, és mivel szokásához híven biztosan megpróbálna minél gyorsabban körözni a Nordschleifén is, ez

túl kockázatos lenne Verstappen számára a világ egyik legveszélyesebb pályáján.