Hamilton sokkoló követelései után inkább megszabadulna tőle a Mercedes

Forma-1, Orosz Nagydíj, Toto Wolff, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Russia, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), Toto Wolff (AUT, Mercedes AMG Petronas Formula One Team) 30.09.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma–1-es pilótájának, Lewis Hamiltonnak a 2023-as szezon végén lejár a szerződése a csapatánál, és továbbra sem dőlt még el, hogy meg fogja-e hosszabbítani a két fél a kapcsolatukat. Brit sajtóértesülések szerint a bizonytalanságnak van egy súlyos oka.

Szinte minden versenyhétvégén megkérdezik a sajtótájékoztatókon az újságírók Lewis Hamiltont és a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot arról, hogy 2024-ben is az Ezüsnyilaknál versenyez-e a brit pilóta. A hétszeres világbajnok és az osztrák vezér nyilatkozataiból is úgy tűnik, hogy közösen szeretnék folytatni az F1-ben, mégsincs még hivatalos megállapodás – valószínűleg azért, mert a részleteket nehéz kidolgozni.

A Daily Mail szerint a szerződés meghosszabbításával kapcsolatban „nagyon ellentétes nézetek" vannak a felek között. Hamilton jelenleg évi 27,5 millió fontot kap a csapattól, amelyhez bizonyos győzelmi feltételek esetén 15 millió fontos bónusz is jár. A 38 éves pilóta már így is a második legjobban fizetett pilóta Max Verstappen mögött, azonban

olyan új, hosszú távú megállapodást szeretne, amely garantált bevételként, eredménytől függetlenül tartalmazza a bónuszt.

A Mercedes állítólag ezt nem szeretné megtenni, és amúgy is legfeljebb 1+1 éves szerződést hajlandó felajánlani Hamiltonnak.

Lewis Hamilton anyagi követelései a mercedeses pályafutása végét jelenthetik Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Egy másik kényes pontot Hamilton másik kívánsága jelent, miszerint

egy 10 éves márkanagyköveti szerepet kapjon a Mercedesnél, amelyhez évi 20 millió fontos fizetést követel,

azaz összesen 200 millió fontot akar ebben a szerepben megkapni.

Hamilton a McLarentől való 2013-as távozása óta dolgozik a Mercedesnél, azóta pedig ugyan a gyártó egyik arca lett, a Mercedes úgy tűnik, az említett követeléseibe már nem hajlandók beleegyezni.