Valakinek biztosan történelmi mélypontot jelenthet Verstappenék őrületes fölénye

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell leads the pack during the start of the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2022. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Sergio Pérez eddig a szezonban mind a nyolc versenyhétvégén győzni tudott, így a futamok végén eddig mindig az osztrák, valamint a holland vagy a mexikói himnusz volt hallható – a brit még nem, amihez a szigetország lakói nem igazán szoktak hozzá.

Az F1 1950 óta író történetében mostanáig a harmadik, 1952-es szezon volt az utolsó, amelyben sem brit konstuktőr, sem brit pilóta nem tudott futamgyőzelemmel zárni. A mostani idényben reálisan akkor hangozhat el a 'God Save the King', ha az Aston Martin vagy a Mercedes valamelyik pilótája tud diadalmaskodni, hiszen előbbi esetben a konstruktőr, utóbbinál pedig a Lewis Hamilton-George Russell páros valamelyikének tiszteletére szólna a hangszóróból a brit himnusz.

Erre 1953 óta minden évben legalább egyszer sor került.

Tavaly az év végén, a Sao Pauló-i Nagydíjon Russell mentette meg a britek becsületét, azelőtt pedig utoljára 2013-ban kellett igazán izgulni azért, hogy szól-e a himnusz, ám végül Hamilton szerzett egy futamgyőzelmet akkor is.

Idén azonban még az akkoriaknál is kisebb esély látszik arra, hogy ne törjön meg az átok.

Szavazzon!

Lesz-e győzelme az idei szezonban valamelyik brit pilótának vagy konstruktőrnek?