Váratlan módon zárult a Ferrari és Leclerc beszélgetése az elrontott kanadai időmérő után

F1 Grand Prix of Canada - Practice Session 2023,Canada,Circuit Gilles Villeneuve,F1 Grand Prix du Canada,Fo Horizontal Leclerc
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17 : Charles Leclerc (16) of Monaco and Ferrari competes during the third practice session ahead of F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Quebec on June 17, 2023. Mert Alper Dervis / Anadolu Agency (Photo by Mert Alper Dervis / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc beismerte, hogy ő (is) hibázott, így nem feltétlenül kellett volna a nyilvánosság előtt sértegetnie a csapatát a Kanadai Nagydíj időmérő edzése után.

A Ferrari monacói pilótája már a Q2-ben kiesett, miután a változatos időjárási körülményeket nem kezelte jól a csapat, és nem is hallgatott Leclerc kerékcserére vonatkozó megérzéseire. A korai kiesés után így akkor a monacói pilóta még durván kritizálta a csapatát. Azonban noha valóban beválhatott volna egy kerékcsere, több rivális is továbbjutott ugyanazzal a taktikával, amit a Ferrari alkalmazott, így Leclerc is nagyban közrejátszott abban, hogy csak a 11. helyen zárt.

Charles Leclerc-nek nem sikerült jól a montréali időmérő Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

A Ferrari és Leclerc a kvalifikáció után elbeszélgetett egymással, és a csapat elmagyarázta a pilótájának, hogy fontosnak érezték a bokszban, hogy ő és Carlos Sainz is fusson egy mért kört az átmeneti esőgumikon. Leclerc pedig ezt meghallva már megváltoztatta a véleményét.

Tudják, hogy mindig igyekszem védeni a srácaimat, a pilótákat a csapat miatt. Tökéletesen megértem, hogy amikor kiszállnak az autóból egy rossz eredmény után, és valaki megkérdezi tőlük, hogy »elégedett voltál ezzel a stratégiával?«, akkor nemmel válaszolnak – nyilatkozta Frédéric Vasseur csapatfőnök. – A legfontosabb, hogy olykor jobb először beszélni a csapattal.

Forrás