Vágólapra másolva!
A Red Bull kiválósága a kanadai hétvégén használt versenyruháját bocsátotta árverésre és az ebből befolyó összeg 100%-a az energiaitalosok által alapított jótékonysági szervezetéhez, a Wings For Life-hoz fog kerülni.

A címvédő és kétszeres holland világbajnok szezonbeli hatodik győzelmét aratta Montrealban, ami pályafutása 41 futamgyőzelme volt, ezzel 69 pontra növelte előnyét az összetettben csapattársával, Sergio Pérezzel szemben, ráadásul beállította Ayrton Senna győzelmeinek számát a Forma-1 örökranglistáján. Verstappen a Kanadai Nagydíjon elért újabb magabiztos sikerével pedig hozzásegítette a Red Bullt a 100. konstruktőri győzelméhez.

Verstappen Montréalban is megállíthatatlan volt Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Ennek apropóján Verstappen a Kanadában viselt overálját dedikálva elárverezi. Az aukció során online lehet licitálni a versenyruhára, ami jelen pillanatban 25.750 fontnál (nagyjából 11 millió font) jár. Az árverés győztese a Wings For Life-ot fogja támogatni, akik a pénzt egy kutatási létesítménynek fogják odaadni, amelyet a gerincsérülések gyógyítására hoztak létre. Verstappen nem először árverezi el versenyen viselt holmijait jótékony célból, a Red Bull már korábbi aukcióival is nagy mértékben támogatta az orvosok projektjét.

A licit július 4-én zárul, két nappal az Osztrák Nagydíj után.