Vágólapra másolva!
Az Aston Martin kanadai pilótája, Lance Stroll veterán csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest gyenge teljesítményt nyújt idén. Mike Krack csapatfőnök szerint a 24 éves versenyző a következő futamokon az élmezőnyben végez majd.

Az F1-es mezőny első felében nincs még egy olyan csapat, ahol akkora lenne a különbség két pilóta között, mint az Aston Martinnál.

A kétszeres világbajnok, 41 éves Fernando Alonso 117 pontjához képest Lance Stroll csak 37-et gyűjtött, ráadásul idén még egyszer sem állhatott dobogóra, míg a spanyol már hatszor is.

Az istálló csapatfőnöke, Mike Krack megvédte Lawrence Stroll tulajdonos fiát, szerinte a Kanadai Nagydíjon jó teljesítményt nyújtott a 9. helyen befutó versenyző.

"Az időmérőn küzdött a tapadással, ilyenkor pedig nincs meg az önbizalom és nagyon nehéz.

mondta az Aston Martin csapatfőnöke.

Fernando Alonso egyelőre toronymagasan megelőzi csapattársát, Lance Strollt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"DRS-vonatban nagyon nehéz 16. helyről feljönni a kilencedikre, én ezt egy nagyon jó eredménynek tartom.

idézte a formula.hu Krack szavait.

"Szerintem leszűri a pozitívumokat a következő versenyekre. Tudjuk, hogy nagyon erős a gyors pályákon, és pár ilyen fog következni, ezért vagyok magabiztos, hogy mindkét autóval pontokat fogunk szerezni" - tette hozzá a csapatfőnök, aki szerint Stroll a következő pályákon erős időmérővel az élcsoportban szerepelhet.