Ehhez a csapathoz távozhat Leclerc a Ferraritól a sorozatos kudarcok után

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, szombat, 
Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc reacts after the sprint shootout ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by LISI NIESNER / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher szerint a Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc számára az Aston Martin ideális csapat lehet, amennyiben úgy dönt, hogy a sorozatos kudarcok után távozik a Scuderiától.

Leclerc tavaly remekül kezdte a szezont, és egy ideig úgy tűnt, kihívója lehet a Red Bullnak, ám a Ferrari a taktikai és a műszaki hibái miatt hamar hátrányba került, így végül nem tudta megszorongatni a riválist. A 2023-as idény még rosszabbul alakul eddig az olaszoknak, jelenleg a Red Bull mellett a Mercedes és az Aston Martin is előttük áll a bajnoki tabellán.

Leclerc a Kanadai Nagydíj idején nagyon elégedetlen volt, többször is bírálta csapatát,

ezért nagy esély van rá, hogy a szezon végén másik istállóhoz szerződik.

Az M4 Sport megírta, hogy Michael Schumacher testvére, Ralf - aki korábban szintén F1-es pilóta volt, manapság pedig szakértőként tevékenykedik - szerint Leclerc számára az Aston Martin ideális választás lehet a jövőben.

Charles Leclerc-nek eddig sok kudarcot hozott a 2023-as idény Forrás: AFP/Lisi Niesner

"Eddig csak a Mercedes és a Red Bull merült fel lehetőségként, pedig a Mercedes most nem túl aktuális, és Lewis Hamilton szinte biztosan ott folytatja a pályafutását.

Fernando Alonsónak ezen kívül még egy éve lesz biztosan, és ki tudja, ha Lawrence Stroll fia nem teljesíti a szezonra kitűzött célokat, akkor lehet, hogy egy másik erős pilótát kell hozniuk a jövőre nézve, hogy Fernando mellett építkezzenek" - hangsúlyozta a korábbi F1-es pilóta.

"Ebből a szempontból ez egy logikus lehetőség lenne Charles számára, figyelembe véve továbbá a Honda partnerséget is" - utalt Schumacher arra, hogy az Aston Martin 2026-tól már gyári csapatként fog működni.