Leclerc borzasztóan dühös a Ferrarira az újabb hatalmas kudarc miatt

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, péntek, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc gets ready for the first practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj időmérőjét Max Verstappen nyerte, aki karrierje 25. pole pozícióját szerezte meg. A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc már a Q2-ben kiesett, és az újabb kudarc után dühösen nyilatkozott.

A monacói versenyző két héttel ezelőtt Barcelonában már a Q1-ben búcsúzott, ezúttal pedig a Q2-ben esett ki és megint nem tudott bekerülni a legjobb tízbe.

"A gumik nem álltak készen! Gyerünk már!" -

írta meg az M4 Sport, mit ordított dühösen Leclerc a rádióba a kanadai időmérő Q2-es felvonásának végén.

"Nem tudok mit hozzáfűzni.

bosszankodott a monacói pilóta, aki már az edzésrész elején jelezte mérnökének, hogy érdemesebb lenne lágy gumikra váltani, ami jóval később történt meg és már nem tudott velük csodát tenni.

Charles Leclerc dühös a Ferrarira Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Bármit mondok a csapatnak, az köztünk marad. De igen, nem titok, nyilván beszélni fogok a csapattal, hogy javuljunk, mert nem ez az első eset, hogy ilyen körülmények mellett a rossz oldalon állunk. Nagyon frusztrált és csalódott vagyok a mai miatt" - tette hozzá a dühös versenyző.

Az F1-es hétvége a 70 körös Kanadai Nagydíjjal folytatódik, amely vasárnap magyar idő szerint 20 órakor kezdődik.