Vágólapra másolva!
A hétvégén a Kanadai Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es szezon, az előrejelzések alapján pedig hasonlóan szeszélyes lesz az időjárás, mint tavaly.

A hétvégére vonatkozó hivatalos előrejelzés szerint mindhárom napon eshet az eső a Circuit Gilles Villeneuve versenypályán. Szombaton, amikor az utolsó edzés és az időmérő alatt is előfordulhatnak "intenzív" záporok.

Az időjárás jelző rendszer péntekre rendkívül bizonytalan körülményeket jósol. A második edzés, amely helyi idő szerint 17 órakor kezdődik, különösen ki van téve a heves záporok okozta fennakadások veszélyének.

Ezek a körülmények szombaton is fennmaradnak, amikor is a leghevesebb záporok várhatók. A racefans.net azt írja, hogy eső veszélye jelenleg több mint 80%-os, és valószínűleg hatással lesz a délután fél ötkor kezdődő utolsó edzésre és a 16 órakor kezdődő időmérő edzésre is.

Carlos Sainz tavaly a második helyen végzett Kanadában Forrás: AFP/Jim Watson

Vasárnapra várhatóan javul az időjárás, bár a további esőzés veszélye nem fog teljesen elhárulni. Az eső esélye a hivatalos becslések szerint 40%, bár ez a következő napokban változhat.

A környezeti hőmérséklet a szombati 20 Celsius-fok körüli hőmérsékletről várhatóan 23 Celsius-fokra emelkedik a verseny napján. A Kanadai Nagydíj jellemzően az év egyik leghidegebb versenye, még akkor is, ha nem esik az eső. Tavaly mindössze öt versenyen volt ennél alacsonyabb a környezeti hőmérséklet, bár a pálya felülete általában jól tartja a hőt.

Az esőzés valószínűleg további megkönnyebbülést jelent majd sokaknak a környéken, mivel a múlt héten a szárazság hozzájárult a térségben pusztító erdőtüzekhez. Bár a tüzek füstje ezen a héten is elérte Montrealt, a levegő minősége javult. Az F1 múlt héten azt mondta, nem számítanak arra, hogy a tüzek veszélyeztetnék a verseny lebonyolítását.