Semmi köze a valósághoz a Netflix Forma-1-es sorozatának

F1 2023 Spanish Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Spanish Grand Prix Circuit de Barcelona - Catalunya Catalonia Montmelo fia Nico Hulkenberg Yuki Tsunoda Haas F1 Team Scuderia AlphaTauri MoneyGram Haas F1 Team VF-23 Ferrari Japan Scuderia Alpha Tauri -
27 Nico Hulkenberg of Germany, MoneyGram Haas F1 Team, VF-23 Ferrari, action 22 Yuki Tsunoda of Japan, Scuderia Alpha Tauri - Orlen, AT04 - Honda RBPT, action during the Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Championship from 1st to 4th of June, 2023 on the Circuit de Barcelona - Catalunya, in Montmelo, Spain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull Forma-1-es csapatának motorsport tanácsadója nem éppen hízelgő nyilatkozatot adott a Netflix népszerű sorozatáról.

Világszerte óriási sikerrel fut a streaming szolgáltató által saját gyártásban készült Hajsza a túlélésért (Drive to survive) című dokumentumfilm-sorozat, amely a Forma-1 világának mindennapjait tárja fel bepillantást engedve a kulisszák mögé.

Azonban nem minden csapat, pilóta és szakember egyformán elégedett és boldog, amit jól jelez, hogy két nagy csapat, a Mercedes és a Ferrari nem is vesz részt tevékenyen a sorozatban.

A Red Bull ugyan szerepel benne, ahogy Max Verstappen is visszatért, de ettől még nem mindenki boldog az osztrák csapatnál. Köztük Helmut Marko, a csapat motorsport tanácsadója sem.

"A Forma-1 nézettsége drámai mértékben növekszik, évente talán 20 százalékról beszélünk. Néhányan talán ismerik a Netflix sorozatát, pedig annak semmi köze a valósághoz. Amerikában persze sikerült áttörést elérni a nézettség terén, de attól még nagyon is vitatható, hogy erre az egészre szüksége van-e a Forma-1-nek" - mondta Helmut Marko a Motorsport-Magazinnak adott nyilatkozatában.