Hamilton szerint a Mercedes a legerősebb Forma-1-es csapat

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates his second place on the podium after the Spanish Formula One Grand Prix race at the Circuit de Catalunya on June 4, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Lluis GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután a W14-esre fejlesztései kettős dobogós helyezést eredményeztek a Spanyol Nagydíjon, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kijelentette, hogy a Mercedes a Forma-1 legerősebb csapata, és arról is beszélt, hogyan szeretné beérni a Red Bull pilótáit.

Az elmúlt szezonban bevezetett technikai szabályok miatt a Mercedes rengeteget küszködött az előző szezonban, azonban George Russell tavaly novemberi győzelme a Sao Pauló-i Nagydíjon némi reményre adott okot.

A folyamatos küszködés az idei szezonban is megmaradt, így a Monacói Nagydíjra számos változtatást eszközöltek a Mercedesnél, a csomag teljes hatása pedig a barcelonai pályán mutatkozott meg igazán.

A hétvége eredményesnek bizonyult a Mercedes számára, Hamilton a második helyen végzett Max Verstappen mögött, Russel pedig a harmadik helyet szerezte meg, ezzel pedig a Mercedes az Aston Martint megelőzve feljött a második helyre a konstruktőri tabellán.

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, hogy a Mercedesnek most szilárd alapjai vannak a további fejlesztésekhez, Hamilton a Sky Sports F1-nek a következőket mondta:

De ahogy ezek az autók működnek, kicsit szűk a munkaablakuk, szóval lesznek olyan pályák, ahol talán nem olyan nagyszerűek, de remélem, hogy nem ez a helyzet" - kezdte a hétszeres világbajnok brit pilóta.

Hamilton még nem tett le a világbajnoki címről Forrás: AFP/Lluis Gene

„A konstruktőri bajnokságban a második helyen állunk, és úgy gondolom, hogy

Most már csak egy kicsit javítanunk a teljesítményünkön, amiért tudom, hogy mindenki keményen dolgozik, és remélhetőleg valamikor utol tudjuk érni a Red Bull-lokat" – tette hozzá Lewis Hamilton, aki a 87 megszerzett pontjával a negyedik helyen áll a vb-pontversenyben.