Charles Leclerc ki akarja magát próbálni a legendás Le Mans-i versenyen

F1 2023 Spanish Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Spanish Grand Prix Circuit de Barcelona - Catalunya Catalonia Montmelo fia Scuderia Ferrari Charles Leclerc Monaco AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Championship June 2023 Circuit de Barcelon
Charles Leclerc sisakja rekordáron kelt el
Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es pilótája, Charles Leclerc is a helyszínen tekintette meg a Le Mans-i 24 órás futamot. A monacói versenyző elárulta, nagyon megjött a kedve ahhoz, hogy ő is kipróbálja magát a legendás futamon.

Antonio Giovinazzi révén egy egykori F1-es pilótát köszönthetett az idei Le Mans-i 24 órás verseny, aki a Ferrari színeiben rögtön győzelemmel mutatkozott be a legendás pályán. A maranellói alakulat kötelékében versenyző olasz sikerét látva Charles Leclerc is igencsak lelkes egy esetleges indulással kapcsolatban - írja a Motorsport.

„Egyszerűen elképesztő érzés, hogy egy Ferrari győzött, hihetetlen, hogy ennyi év után ilyen visszatérést produkáltak, szóval ez egy nagyon különleges helyzet. Pechünk volt a másik Ferrarival, sajnos az egyik hűtőnkkel probléma adódott, így sok időt veszítettünk. De nagyon boldog vagyok, hogy a Ferrari nyert, hihetetlen élmény volt."

Charles Leclerc kipróbáéná magát Le Mans-ban Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Leclerc nem zárja ki, hogy a pályafutása későbbi szakaszában kipróbálná magát Le Mans-ban.

„Miért ne? Szeretnék. Ez egy hihetetlen esemény. Biztos, hogy egy nap az életemben szeretném kipipálni ezt a kihívást, de mikor lesz az? Nem tudom. Ismétlem, rendkívül büszke vagyok arra, amit a Ferrari tett, ez őrület."