Idén még nem érte ekkora öröm a Ferrarit

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc celebrates getting the pole position after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona, ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekől eltérően idén nem a Toyota két egysége harcolt a Le Mans-i 24 órás autóverseny összetettjének győzelméért, végül pedig az 51-es számú Ferrari AF Corse el is tudta orozni az elsőséget a japán márka 7-es számú autója elől.

Sebastien Buemi, Brendon Hartley és Hirakawa Ryō triója címvédőként vágott neki a 100. születésnapját ünneplő, 91. alkalommal megrendezett eseménynek, ám szinte a teljes távot a Ferrari mögött versenyezték végig. Az 50-es számú Ferrari és a 8-as számú Toyota a futam korai szakaszában kiesett, így kétesélyes maradt a verseny, végül pedig a brit James Caladóval, az olasz Alessandro Pier Guidivel és a szintén olasz Antonio Giovinazzival felállva az 51-es Ferrari a problémái ellenére majdnem másfél perces előnnyel tudta az élen zárni a viadalt.

Az 50 év után visszatérő Ferrari tehát egyből, 1965 óta először megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt.

Le Mans-ban ott volt a Ferrari Forma–1-es csapatának tagja, Charles Leclerc is, aki az F1-tesztpilóta Giovinazzi és a csapat sikerének is különösen tudott örülni a Scuderia eddigi gyenge szezonja után.

nyilatkozta Leclerc, aki a másik Ferrari miatt sajnálkozott is.