Egy furcsa fotó miatt került nagyon kínos helyzetbe az F1-es csapat - kép

F1 Grand Prix of Spain - Qualifying Formula 1 Montmelo motor motorsport Barcelona qualifying Logan Sargeant United States Williams FW45 Spanish F1 Grand Prix Circuit de Barcelona-Catalunya June 3 2023 Jose Breton/Pics Action/NurPhoto Horizontal F1 DRIVER
Logan Sargeant of the United States after crashing the (2) Williams FW45 during qualifying before the Spanish F1 Grand Prix at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 3, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Williams Forma-1-es csapatának főnöke, James Vowles szerint az autójuk padlólemeze valóban sokkal egyszerűbb, mint a Red Bullé és a Mercedesé, de úgy véli, nem szabadna összehasonításokba bocsátkozni.

Monacóban megmutatták a Red Bull és a Mercedes padlólemezét is, Barcelonában pedig a Williams aljáról készültek fotók, és ezek alapján szembetűnő a különbség, hiszen lényegesen egyszerűbbnek tűnik a grove-iak alkatrésze, mint a topcsapatoké. A formula.hu megírta, hogy a közösségi médiában a szurkolók emiatt gúnyolódtak a Williamsen, a Spanyol Nagydíj után pedig James Vowles csapatfőnök kezdett magyarázkodásba.

"Készültek fotók az autónkról, amikor Logan Sargeant kicsúszott a harmadik szabadedzésen, és nyilvánvalóan összehasonlították azokkal, amiket a riválisainkról készítettek pár héttel korábban" - reagált Vowles.

magyarázta a Williams csapatfőnöke, aki azt azért elismerte, hogy az autójuk kialakítása, és azon belül a padlólemez részletgazdagsága nem ér fel a Red Bull, a Mercedes és a többi topcsapat szintjére.

"Egyértelmű, hogy a miénk nem olyan részletes, de nem kell megnézni a padlólemezt ahhoz, hogy erre rájöjjünk.

Ezt egyszerűen a köridőből is megmondhatjuk. Az autó karakterisztikája, egyensúlya, teljesítménye, leszorítóereje is nagyrészt a padlólemezből jön" - tette hozzá Vowles.