"Káosz és totális katasztrófa": így alázták meg a Ferrarit az újabb kudarc után

F1 Grand Prix of Spain - Practice Ferrari 78 Scuderia Ferrari motorsport Barcelona Catalunya Circuit FIA FIA Formula 1 Championchip sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal
Carlos Sainz, Ferrari 78, during the practice 2 of the Formula 1 AWS Spanish Grand Prix, held at the Barcelona Catalunya Circuit, in Montmelo (Barcelona), on 02th June 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari a Spanyol Nagydíjon egy komolyabb fejlesztési csomagot vetett be, ám az újítások nem hoztak eredményt, a Scuderia gyengén szerepelt Barcelonában. Az olasz sajtó a csalódást keltő eredmények után nem kímélte a csapatot, amelyet több újság is kőkemény kritikával illetett.

Az olasz csapat gyengélkedését jól mutatja, hogy Charles Leclerc katasztrofális időmérőt zárt a Spanyol Nagydíj szombati napján, csak a 19. lett, és a futamon sem tudott előrelépni, míg Carlos Sainz ugyan a második helyen zárta a kvalifikációt, de végül 45 másodperc hátránnyal ért célba az ötödik helyen vasárnap.

A motorsport.com megírta, hogy az olasz bennfentes újságíró, Leo Turrini totális kudarcként jellemezte a Ferrari újításait, és az ő álláspontjával több hazai lap is egyetértett.

írta a La Gazzetta dello Sport. "Az a legrosszabb az egészben, hogy a csapat nem érti a problémákat" - jegyezte meg a Corriere dello Sport. "A Ferrari zsákutcába került" - mondott ítéletet a Corriere della Sera.

A Ferrari számára csalódást keltően sikerült a Spanyol Nagydíj Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Mindemellett több olasz lap is a bokszutcából rajtoló, de végül a pontszerzésről lemaradó Charles Leclerc futam utáni megszólalását idézte.

Ugyanazt a gumit használom a futam két eltérő etapján, és teljesen máshogy viselkedik, hiába csinálom ugyanazokat a dolgokat" - nyilatkozta a monacói versenyző.

A konstruktőrök versenyében a Ferrari jelenleg a 4. helyen áll a világbajnokságon, és közel 200 ponttal van lemaradva az éllovas Red Bulltól.