A korábbi világbajnok szerint Hamiltonnak bocsánatot kell kérnie a botrányos ütközés miatt

Forma-1, George Russell, Lewis Hamilton, megemlékezés, Olasz Nagydíj 2022, péntek
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) and Mercedes' British driver George Russell (L) observe a moment of silence in the pit lane one day after the death of Britain's Queen Elizabeth II before the first practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 9, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén a Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és George Russell összeütközött, amelynek köszönhetően utóbbi járt pórul. Hamilton korábbi csapattársa, a 2016-ban világbajnok Nico Rosberg szerint a hétszeres vb-győztes tartozik egy bocsánatkéréssel Russell felé.

Rosberg pontosan jól tudja, mit jelent összeütközni a Spanyol Nagydíjon Hamiltonnal, ugyanis a 2016-os futam nyitókörében a két vb-esélyes mercedeses rivális egymásnak ment és mindketten kiestek, ráadásul az a verseny hozta Max Verstappen első futamgyőzelmét az F1-ben.

A szombati időmérőn Russell a gyors körét befejező Hamilton elé rántotta a kormányt a célegyenesben, amikor próbálta kikerülni Carlos Sainz Ferrariját. A fiatalabbik brit már a rádión jelezte, hogy nem észlelte Hamilton közeledését, és nem szólt róla a versenymérnöke sem. Mindkét pilóta szerint hatalmas félreértés okozta az ütközésüket, Rosberg viszont úgy véli, Hamilton is nagyot hibázott és tartozik egy bocsánatkéréssel.

mondta a 2016-ban világbajnok német pilóta.

George Russell és Lewis Hamilton összeütközött a szombati időmérőn Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Russell a csapatrádión keresztül bocsánatot kért az incidensért, és Rosberg szerint Hamiltonnak ezt mindenképpen viszonoznia kell.

tette hozzá Rosberg.

Az FIA végül mindkét Mercedes-pilótát behívta, de büntetés helyett csak figyelmeztetést kaptak.
Russell a 12. helyről indulhat vasárnap, Hamilton pedig nemhogy hátrébb, de előrébb került a rajtrácson. Az ötödik helyen végző brit pilóta a negyedik pozícióból indulhat, miután a negyedikként leintett Pierre Gasly komolyabb büntetést kapott az FIA-tól.

Forrás