Egy botrány miatt került hatalmas bajba Max Verstappen jövője

auto TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT PROFILE DISAPPOINTED HANDS ON HEAD F1 GRAND PRIX, Max Verstappen
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen reacts after pulling over to the side during the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Nagy segítségre lenne szükség, hogy a holland világbajnok és hazája nagydíjhétvégéje a Forma-1-ben maradhasson, miután a Max Verstappent és a Holland Nagydíjat is támogató Jumbo cég jövőre már egyiket sem szponzorálja. Ráadásul a Jumbo a Valter Attilát is a soraiban tudó profi országúti kerékpáros csapat támogatását is abbahagyja a következő évtől.

Tavaly nyáron pénzmosással vádolták meg a holland cég azóta lemondott ügyvezetőjét, Fritz van Eerdet, aminek következtében a Jumbo már korábban bejelentette, hogy csökkenti sportszponzorációs tevékenységét. Most egy interjúból kiderült, hogy ez a Forma–1-et is jelentősen érinti, ugyanis 2024-től Max Verstappent és a Holland Nagydíjat sem támogatja a szupermarketlánc.

„Max természetesen egy nemzeti hős, de már a teljes világot abszolút meghódította – mondta az Algemeen Dagblad című holland lapnak a cég vezérigazgatója, Ton van Veen. – Mi egy nagyon jó élelmiszerkereskedő-lánc vagyunk, de csak Hollandiában és még egy kicsit Belgiumban.

„A visszalépésünknek semmi köze ahhoz, hogy nem szeretnénk támogatni a motorsportot vagy hasonló.

– folytatta Van Veen, aki elmondta, hogy a Holland Nagydíjat sem támogatják tovább. –

A Jumbo Max Verstappen egyik első nagy szponzora volt (még az F3-ban), a kétszeres F1-es világbajnok sisakján a cég logója szinte a teljes eddigi karrierje során szerepelt.