Alonso nagyon fontos bejelentést tett a Ferrarival kapcsolatban

Fernando Alonso, Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr., (R) speaks with Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso after the qualifying session for the 2023 Miami Formula One Grand Prix at the Miami International Autodrome in Miami Gardens, Florida, on May 6, 2023. Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez took pole position for the Miami Grand Prix after posting a time of 1:26.841 in Saturday's qualifying. Alonso was second and Sainz will start in third. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso a közösségi oldalán megosztotta, hogy eladja az egyik utcai autóját, a 600 lóerős, V12-es motorral hajtott Ferrari Enzóját.

A 41 éves spanyol pilóta több luxusautóval is rendelkezik, ám ezek közül a Monacói Nagydíj után árverésre bocsátja azt a Ferrariját, amelyet még a Scuderia pilótájaként, 2011-ben kapott ajándékba a csapattól.

„Örömmel jelentem be, hogy

a MonacoCarAuctions [nevű, árveréssel foglalkozó oldalon]. Bízom benne, hogy az új tulajdonosa nagyon fogja élvezni ezt a különleges darabot" – írta Alonso a közösségi oldalán.

A ritkának számító Ferrari Enzo kikiáltási ára egyelőre ismeretlen, ám

hasonló autóból kelt már el 6 millió dollárért is példány, ráadásul a kilométeróra állása mindössze 4800 km-et mutat.

Így nem lenne meglepő, ha végül legalább ezt a 6 millió dolláros árat kifizetné az, aki megvásárolja. Alonsónak a garázsában az eladás után is marad egy Ferrari, ugyanis egy fekete La Ferrarinak is a tulajdonosa.

Forrás