Megbüntették a Ferrari pilótáját hazai pályán

F1 Grand Prix Of Monaco Third Practice And Qualifying 1 Monaco auto boats cars championships fia formula formula 1 gp grand monagasque monte carlo monte-carlo motorsport motorsports one prix racing sports world Charles Leclerc Ferrari Formula 1 Grand Prix
Charles Leclerc of Ferrari after qualifying ahead of the Formula 1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco in Monaco on May 27, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyan a Ferrari monacói versenyző a harmadik helyen végzett a szombati időmérőn, de egy incidens miatt megbüntették a versenybírók, így csak a hatodik pozícióból vághat neki vasárnap a Forma– 1-es Monacói Nagydíjnak.

Leclerc a kvalifikáció utolsó szakaszában épp egy lassú kört teljesített a pályán, amikor a monte-carlói pálya alagútjában az ideális íven autózva feltartotta a McLaren pilótáját, Lando Norrist, aki még a gyorskörét futotta. Az incidensről készült felvételeket a Forma-1 a hivatalos Twitter-oldalán is megosztotta.

Az időmérőt követően azonban a sportfelügyelők megvizsgálták az esetet és úgy döntöttek, hogy a monacói versenyző szabálytalan volt, amikor utolérték, azért három helyes rajtbüntetést kapott. Ennek köszönhetően Leclerc a harmadik helyet elbukta és a hatodik rajtkockára csúszott vissza. Az élről Max Verstappen indulhat majd, mögötte pedig Fernando Aonso az Aston Martinnal. Leclerc büntetése miatt a második sorból Esteban Ocon és Carlos Sainz Jr. rajtolat.