Max Verstappen: Párszor hozzáértem a falhoz is, de ez Monaco

Formula 1, F1, Forma 1, autóverseny, 2023.05.28., Monaco, Max Verstappen,
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat Monte-Carlóban, ezzel tovább növelte az előnyét a vb-pontverseny élén. A holland mögött Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője végzett másodikként, a dobogó alsó fokára pedig Esteban Ocon, az Alpine francia pilótája állhatott fel. A dobogósok értkelték a versenyt.

"Kifejezetten nehéz verseny volt. Nem akartunk ilyen hosszan menni az első etapban, a gmuk nagyon szemcsésedtek, de folyamatosan jósolták az esőt, így ki kellett várni. Amikor elkezdett esni az eső, vizesedett a pálya, még nehezebb lett minden, muszáj volt átmeneti esőgumikra váltani.

Nagyon örülök neki, hogy meg tudtuk végig őrizni a nyugalmunkat" - mondta a győztes Max Verstappen.

Max Verstappen győzött Monacóban Forrás: Formula 1 via Getty Images/2023 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

"Nagyon nehéz futam volt. Kemény abroncsokon rajtoltam, aokáig kellett ezzel menni, de nagyon jól teljesítettünk. Amikor megjött az eső, az megkavart a lapokat. Kiszámíthatatlan volt a fékezés, főleg az ötös és a tizes kanyarban. Meglepő, hogy ilyen körülények között nem volt biztosnági autós időszak, mindenki kiválóan vezetett" - árulta el a futamról Fernando Alonso.

"Megcsináltuk! fantasztikus hétvége volt. Az elejétől kezdve minden jól működött, sikerült fejleszteni az autót, végig jó döntéseket hoztunk.

Tökéletes időben cseréltünk átementi abrrocsokra, nagyon élveztem a verseny minden pillanatát. Tegnap eleget találkoztam a fallla, ma szerencsére nem kellett izgulnia a csapatnak" - mondta a harmadik helyen végző Esteban Ocon.

A 25 éves holland pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 39. futamgyőzelme. Monacóban F1-es karrierje során másodszor diadalmaskodott. Verstappen ezzel a sikerrel 39 pontra növelte az előnyét az összetettben csapattársával, a Monacóban pont nélkül záró Sergio Pérezzel szemben.

A vb a jövő hétvégén a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.