A Red Bull döntött a fiókcsapata eladásáról

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Franz Tost, Helmut Marko
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Scuderia AlphaTauri Team Principal Franz Tost talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko on the grid prior to the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Oliver Mintzlaff vezérigazgató elégedetlen volt a nagy változásokon átmenő AlphaTauri teljesítményével, így a Red Bull fiókcsapatának eladása is szóba került. A csapat tanácsadója, Helmut Marko azonban elmondta, hogy továbbra is a Red Bull tulajdonában marad az istálló.

Az AlphaTauri eredménysora tavaly az elmúlt évek leggyengébbje volt, és az idei szezonban is csak néhány pontot gyűjtött a csapat Cunoda Juki jóvoltából. Ráadásul máris bizonyossá vált, hogy az istállót 2006 óta vezető Franz Tost csapatfőnököt jövőre Laurent Mekies váltja majd a posztján, Peter Bayer pedig ügyvezetőként csatlakozik az AlphaTaurihoz. További változások is várhatóak a csapatnál, ám a tulajdonosi körben nem – erről beszélt Helmut Marko egy interjúban.

– nyilatkozta Marko.

Helmut Marko szerint még szorosabb lesz az együttműködés a Red Bull és az AlphaTauri között Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Az osztrák szakember hozzátette, a csapat faenzai bázisa továbbra is a központ marad, de a bicesteri gyárban (ahol az aerodinamikai részleg is található) növelik majd az alkalmazottak számát.