A Mercedes csapatfőnöke nem vár csodát az átépített autótól

F1 Bahrain Grand Prix 1 auto bahrain bahrainese cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world Toto Wolff Bahrain Grand Prix Bahrain International Circuit Sakhir March 4 2023 Jakub Porzycki/NurPhoto H
Toto Wolff bizakodó a szezon hátralévő részét illetően
Vágólapra másolva!
A Mercedes a Forma–1-es Monacói Nagydíjra a W14-es versenyautó némi frissítésével érkezik, hogy megpróbáljon felzárkózni a Red Bullra. Toto Wolff csapatfőnök azonban hangsúlyozta, hogy az eredmények nem biztos, hogy azonnal csodákat hoznak.

A Mercedesnek nehezen indult a 2023-as F1-es szezon, mert a W14-es nem tudta felvenni a versenytempót az RB19-essel. Ennek eredményeképpen a Mercedesnél frissítéseket eszközölnek az autón, melyeket eredetileg az Emilia Romagna Nagydíjra terveztek, mielőtt a régiót sújtó áradások miatt törölték volna a versenyt.

Bár az új alkatrészek hatása kevésbé lehet egyértelmű, ha egy utcai pályán versenyeznek, Wolff elismerte, hogy a csapatnak reagálni kell valamit, hogy megpróbáljon felzárkózni a Red Bullhoz.

- mondta Wolff az osztrák OE24-nek.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Arra a kérdésre, hogy lehet-e így a Mercedes a Red Bull kihívója, Wolf a következőket mondta:

„Sajnos ez nem fog olyan gyorsan megtörténni. De remélem, hogy lesz előrelépés. Reagálnunk kellett a Red Bull fölényére.

– folytatta a Mercedes csapatfőnöke.

Bár Wolff nem vár azonnali eredményeket a Mercedes fejlesztésétől, továbbra is bízik abban, hogy az segíthet a csapatnak abban, hogy "kevesebb gond legyen" az autójával.

„A Forma–1-ben nincsenek csodák. Nem leszünk most fél másodperccel gyorsabbak, de remélhetőleg kevesebb problémánk lesz, és versenyképes autóval folytathatjuk a munkát. Eddig túl merev és makacs volt."

Az, hogy a Mercedes változtatásaiból mi sül ki, talán nem derül ki Monacóban, de Wolff így is nagyon várja a versenyt.

„Monacónak semmi köze egy hagyományos versenypályához.

Éppen ezért a jövő hétvégén nem fogjuk tudni, hogy valóban számít-e, amit változtattunk az autón" – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.