A panaszkodó Verstappennek hízeleg a korábbi világbajnok

auto TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT PROFILE DISAPPOINTED HANDS ON HEAD F1 GRAND PRIX, Max Verstappen
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen reacts after pulling over to the side during the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Mario Andretti szerint Max Verstappennek minden joga megvan ahhoz, hogy nyíltan bírálja a száguldó cirkuszban történt változtatásokat.

A Red Bull holland pilótája többször is a világbajnokság sprintfutamait kritizálta, az Azeri Nagydíj előtt pedig azzal fenyegetőzött, hogy visszavonul, ha rossz irányba fordul a sorozat. Az M4 Sport megírta, hogy nemrég az F1 vezére, Stefano Domenicali is reagált Verstappen panaszkodásaira, amely kapcsán az 1978-ban világbajnok Mario Andretti is kifejtette a véleményét.

Másoknak, gondolom, tetszenek. Ha versenyző lennék, én azt mondanám, a jelenleg ismert időmérős formátum fantasztikus. Nem hiszem, hogy fel kellene dobni" - fogalmazott a 83 éves legenda.

Mario Andretti megvédte Max Verstappent Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Casterline

Az egykori klasszis versenyző szerint a sprinthétvégék felborítják a nagydíjak jól megszokott hangsúlyát, vagyis azt, hogy a főműsor a vasárnap viadal, a többi esemény pedig az arra való felkészülésről szól. Andretti szerint a sprint azért is problémás, mert a csapatok és a versenyzők nem adnak bele mindent, attól tartva, hogy az autójuk megsérül a nagydíj előtt.

"Ami engem illet, én háromszáz százalékban a jól megszokott hétvégéket szeretném látni. Nekem ez az érzésem a témával kapcsolatban.

Max csak ki szeretné fejezni, amit ezzel a témával kapcsolatban gondol, és ezzel nincs semmi baj" -

fűzte hozzá a korábbi világbajnok.