A Red Bull kizárólag a neve miatt nem akarta megszerezni Schumachert

Forma-1, Christian Horner, Helmut Marko, Belga Nagydíj 2022, szombat
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az egykori Forma–1-es pilóta, Ralf Schumacher szerint az unokaöccse, Mick helyett azért Nyck de Vries került idén az AlphaTaurihoz (a Red Bull fiókcsapatához), mert a tanácsadó Helmut Markónak gondja van a családnevükkel.

A Haastól tavaly két szezon után távozó Mick Schumachernek idén nem jutott ülés az F1-ben, így a Mercedes tesztpilótájaként dolgozik. A legnagyobb esélye az AlphaTaurinál lehetett volna, Franz Tost csapatfőnöknek szimpatikusnak is tűnt a kiválasztása, de végül Nyck de Vries mellett döntött a csapat Pierre Gasly utódjaként. Ralf Schumacher szerint ezt a döntést Helmut Marko hozta meg, méghozzá a 'Schumacher' név miatt.

Mick Schumacher jelenleg a Mercedes tartalékpilótája Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

„Mick elérhető volt a piacon, ráadásul logikus is lett volna, ha őt választják. Ám m

nyilatkozta Ralf Schumacher. – Szerintem

hiszen egyébként érthetetlen, hogy miért nem [az eredeti verzió szerint] alakultak a dolgok."

De Vries egyébként nem kezdte túl jól az idényt – pont nélkül áll és rendszeresen kikap japán csapattársától –, így felvetődött, hogy a szezon közben leváltja a csapat a hollandot. Ám igencsak valószínűtlen, hogy Schumacher érkezne a helyére, hiszen a tesztpilóták közül Daniel Ricciardónak és Liam Lawsonnak is sokkal több esélye van egy AlphaTauri-ülésre.