Verstappen még nem elég gyors ahhoz, hogy utolérje Mbappét

auto-prix Horizontal
Ma Verstappen és George Russell összeszólalkoztak az Azeri Nagydíj sprintfutamának időmérőjén
Vágólapra másolva!
A Forbes üzleti magazin kimutatása szerint a kétszeres Forma-1-es világbajnok, a holland Max Verstappen a világ harmadik leggazdagabb 25 év alatti sportolója.

A holland pilóta a legutóbbi két szezonban megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, és idén is toronymagas esélye a győzelemre. Nem mellesleg 2028-ig tart az energiaitalok által támogatott alakulathoz. Verstappen 64 millió dollárt keresett 2022 májusától 2023 májusáig az amerikai magazin szerint.

Verstappen elképesztő összeget keresett Forrás: AFP/Lisi Niesner

A holland azonban jócskán elmarad a listát vezető Kylian Mbappétól. A Paris Saint-Germain focistája ugyanebben az időszakban állítólag 120 millió dollárt keresett, ebből 20 millió dollár származott pályán kívüli bevételekből, például szponzori szerződésekből és fellépési díjakból.

Mbappe és Verstappen közé szorult az NFL-sztár Kyler Murray, aki 70,5 millió dollárt keresett az elmúlt 12 hónapban. Az első ötben ott van még a Manchester City támadója, Erling Haaland (52 millió dollárral) és a Dallas Mavericks játékosa, Luka Doncic (47,2 millió dollárral).

Egy korábbi, 2022 novemberében készült Forbes-elemzés szerint Verstappen a legjobban fizetett F1-es pilóta, a holland ezt a bizonyos koronát Lewis Hamiltontól vette el, aki 2013 óta minden évben a sorozat legjobban kereső pilótája volt.