Vágólapra másolva!
A Mirror értesülései szerint a Forma–1 jelentős változást hajt végre a Monacói Nagydíj közvetítésében, így próbálják meg elkerülni azt, amire rengeteg panasz érkezett az elmúlt években.

Az imolai versenyhétvége eltörlésével a mezőny a csapatokkal együtt már – a körülmények adta lehetőségekehez képest – mihamarabb próbál a következő helyszínre, Monte-Carlóba költözni, ahol a következő héten rendezik meg a versenyt. Az F1 közvetítői csapata pedig velük tart a hercegségbe, ugyanis a hírek szerint mostantól 2025-ig

a Monacói Nagydíj TV-közvetítését a Tele Monte Carlo helyett maga az F1 készíti majd.

A téénézők így a többi versenyhétévgén megszokott minőségre számíthatnak, amely jellemzően kevesebb hibát tartalmaz, mint azt Monte-Carlóban lehetett látni a közelmúltban. A legemlékezetesebb hiba a nem túl izgalmas 2021-es Monacói Nagydíjon történt, ahol a verseny egyik legizgalmasabb jelenetéről elkapcsolt a rendező, így

a nézők ahelyett, hogy Sebastian Vettel és Pierre Gasly párharcát láthatták volna, visszajátszásban megnézhették, ahogy Lance Stroll rosszul vesz be egy kanyart.

A fenti videót láthatták a közvetítésben a nézők, lentebb pedig a Vettel-Gasly párharc vége látható a német autójából

Ugyanígy tavaly Lewis Hamilton és Esteban Ocon, Mick Schumacher és Alex Albon, valamint George Russell és Lando Norris összecsapásáról is lemaradt a közönség.

Az F1-es naptár „koronaékszere" több szempontból is különleges bánásmódban részesül a többi helyszínhez képest, ám a közvetítésben ezentúl nem kerül sor ilyenre.