Vágólapra másolva!
A csalódást keltő 2022-es eredmény után az idei szezon is nehezen indult a McLaren számára, a csapat vezérigazgatója, Zak Brown azonban bízik abban, hogy hamarosan versenyképesebbé tudnak válni, részben a tehetséges pilótáknak köszönhetően.

A várakozásoktól messze elmaradó brit csapat vezetőségében jelentős átalakulás történt az elmúlt hónapokban, mivel hotszezonban a korábbi csapatfőnök, Andreas Seidl távozott, az ő helyét pedig Andrea Stella vette át. A borzasztó szezonkezdet után aztán márciusban kirúgták a McLaren ügyvezető igazgatói posztjáról James Keyt.

A McLaren tavaly csak ötödik lett a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, a mostani idényben szintén az ötödik helyen áll, de az idei szezon első öt futamán jobbára csak a mezőny hátsó felében szerénykedett. A McLaren idei legjobb eredményét Lando Norris érte el, ki Melbourne-ben hatodik lett, de így is mindössze 14 pontot gyűjtött eddig a csapat. Zak Brown vezérigazgató ennek ellenére optimista a jövőt illetően, ugyanis szerinte a Lando Norris-Oscar Piastri pilótapáros az egyik legerősebb jelenleg az F1-ben.

Zak Brown nem aggódik a Mclaren jövője miatt Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Csodálatos az az energia, ami jelenleg körbe járja a csapatot. Egy rossz hétvége után sem csüggedünk. Mindenki nagyon motivált. Nagyszerű ez a kultúra a csapatnál, és ez az, amire Andrea Stella is igazán összpontosít. Lesznek majd jó napjaink, és rosszak is, hiszen ilyen az autóversenyzés. De mindannyian nagyon izgatottak vagyunk a jövőt illetően.

A fiatalság és a tapasztalat miatt talán még jobbak is lehetnek, szóval örülünk" – mondta Brown.