Az áradások miatt egy kis olasz faluban rekedt a Forma-1-es pilóta

Nyck de Vries, a Forma–1-es AlphaTauri holland versenyzője egy kis olasz faluban rekedt
Vágólapra másolva!
Nyck de Vries, a Forma-1-es AlphaTauri holland versenyzője egy kis olasz faluban rekedt az Emilia-Romagna régiót sújtó áradások közepette.

Az áradásban kilenc ember meghalt, míg több ezer embert evakuálni kellett, mivel Emilia-Romagna területén 36 óra alatt az éves csapadékmennyiség fele lehullott, ennek következtében pedig a hétvégi Forma–1-es futamot törölni kellett Imolában.

Nyck de Vries, a Forma–1-es AlphaTauri holland versenyzője egy kis olasz faluban rekedt az áradások közepette.

Útban az AlphaTauri faenzai gyára felé – mindössze 16 km-re Imolától – de Vries elárulta, hogy az áradások miatt egy kisvárosban rekedt, és mivel nem volt szabad szállás, egy szintén elakadt McLaren-szerelő kedvességére kellett hagyatkoznia, aki éjszakára a hollandnak adta a szobáját.

„Kedd este 22 óra 30 perc: úton Faenzába, hiszen szerdán marketingnapunk lett volna a gyárában. Intenzíven esik az eső,

Szerencsére a McLaren előbb érkezett, és az első emelőért felelős emberük, Jack Frazer volt olyan kedves, hogy megosztotta velem a szobáját" – számolt be az eseményekről a holland pilóta az Instagram-oldalán.

A verseny törlésének bejelentése után de Vries kénytelen volt egy kerülő úton, Firenzén keresztül, hegyi utakon hazafelé venni az irányt.

"Másnap reggel a hotel előcsarnoka menedékhellyé vált azok számára, akik éjszakai folyamán kénytelenek voltak elmenekülni az otthonaikból. A futam törlése után csak után egyetlen lehetőséget láttam magam előtt a hazajutásra, ha Firenzén keresztül hazavezetek. Egy kalandos hegyeken át vezető út után

Gondolatban továbbra is azokkal vagyok, akiket érint ez a tragédia. Hamarosan visszatérek Faenzába, hogy találkozzam a csapatommal és a régióban élőkkel" – tette hozzá Nyck de Vries, a Forma-1-es AlphaTauri holland versenyzője

Az AlphaTauri külön közleményt is kiadott, amelyben jelezte, hogy létesítményeiket nem érintette az árvíz, és részvétét fejezte ki az érintetteknek.