A Williams csapatfőnöke figyelmeztette a sokat hibázó Forma–1-es újoncot

Horizontal
Williams' US driver Logan Sargeant races during the 2023 Miami Formula One Grand Prix at the Miami International Autodrome in Miami Gardens, Florida, on May 7, 2023. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
James Vowles, a Forma-1-ben szereplő Williams csapatfőnöke figyelmeztette a szezonban eddig több hibát is vétő Logan Sargeantet, hogy kontrolláltabban kell vezetnie.

A 2023-as szezon debütánsai közül sokan Logan Sargeanttől várták a legkevesebbet: a versenyző negyedikként végzett a tavalyi Formula-2-es bajnokságban, a Williams viszont a kiemelkedő junior-eredmények hiánya ellenére is úgy döntött, hogy ad egy esélyt az ifjú amerikainak. Sargeant meglepően jól kezdte F1-es karrierjét, és noha még nem sikerült első pontját megszerezni a világbajnokságban, többször izglmas csatákat vívott a futamokon a középmezőny tapasztaltabb pilótáival, Bahreinben pedig a 12. helyen zárt, ami a legjobb teljesítmény újonctól.
Az amerikai pilótának azonban több nehézséggel is meg kellett küzdenie, miután Dzsiddában rémálomszerűen sikerült az időmérője, Ausztráliában ütközött de Vries-szel, Bakuban pedig a falhoz csapta a Williamst.

"Logan itt van, mert elég gyors, de meg kell tanulnia irányítani a dolgokat, és hiba nélkül kell teljesítenie. Mindkét bakui selejtezőn bejutott a Q2-be. Ez a következetesség, és ez az, amit keresünk.

- mondta Vowles a Motorsport.com-nak.

Logan Sargeant a Miami Nagydíjon Forrás: AFP/Angela Weiss

Vowles hangsúlyozta, hogy nem hibáztatja Sargeantet, amiért utolsó pozícióban ért célba Miamiban, de szerinte az amerikai újoncnak a szezon hátralévő részét egyfajta tesztnek kell használnia, nem a pontszerzéssel foglalkoznia.

"Magára vette, de én egyáltalán nem hibáztatom. Ő egy újonc, csupán maroknyi verseny van a háta mögött, ez a lehetőség pedig amit kapott, felbecsülhetetlen".