Így reagáltak a pilóták a hétvégi futam eltörlésére

- TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX QUALIFYING ROUND WATER RAIN
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas steers his car during the qualifying session on the eve of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 28, 2018. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A heves esőzések és az áradások miatt eltörölték a hétvégi Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjat.. Természetesen reagáltak a pilóták is a fejleményekre.

Szinte az összes csapat és pilóta a támogatásáról biztosította a helyieket, az érintetteket és a mentésben résztvevőket.

A világbajnok Max Verstappen támogatta a döntést, sok erőt kívánt a helyieknek, hogy átvészeljék a kialakult helyzetet.

Hasonló közleményt adott ki a Red Bull is.

A Mercedes is csatlakozott a döntést támogatókhoz, arról írtak, hogy most a legfontosabb, hogy mindenki a kialakult helyzettel foglalkozhasson. Lewis Hamilton az Instagramon írt arról, hogy mindenki megérti, hogy a biztonság a legfontosabb és várja, hogy találkozhasson a szurkolókkal a következő versenyen.

A Haas versenyzője, Nico Hülkenberg is arról írt, hogy a versenynél sokkal fontosabb, hogy mindenki biztonságban legyen. Oscar Piastri is kitartátst kívánt és arról írt, hogy így sajnos halasztania kell első imolai futamát.

Az összes csapat kiállt a döntés mellett, a helyileg érintett Alpha Tauri pedig arról írt, hogy a gyár biztonságban van és arra törekednek, hogy a dolgozók, családtagjaik és minden érintett biztonságban lehessen.