A korábbi Forma-1-es sztár szerint hihetetlen, amit Fernando Alonso művel

Horizontal
Renaults's Spanish driver Fernando Alonso (R) and Italian driver Giancarlo Fisichella of Ferrari talk on their way back after a weighing test during the final free practice session for the 2009 Singapore Formula One Grand Prix in Singapore on September 26, 2009. Defending world champion Lewis Hamilton topped the times in the final free practice session for the Singapore Grand Prix ahead of Germany's Sebastien Vettel. AFP PHOTO/SAEED KHAN (Photo by SAEED KHAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella háromszoros futamgyőztes autóversenyző szerint hihetetlen, amit egykori csapattársa, Fernando Alonso művel 41 évesen a Forma-1-ben.

Az olasz pilóta a Balaton Park elnevezésű versenypálya átadóján az M4 Sportnak elmondta, hogy nagyon büszke a 2006-os malajziai győzelmére, ahol sikerült megelőznie a második helyen befutó világbajnok Alonsót, aki ráadásul akkor a csapattársa volt.

"A pole pozícióból indultam, az első körtől az utolsóig az élen álltam. Megterhelő körülmények között, nehéz pályán, százszázalékos páratartalom és negyvenfokos hőségben úgy éreztem, ez a verseny soha nem ér véget.

- mondta Fisichella, aki egy utcai Ferrarival elsőként ment végig a balatonfőkajári versenypálya aszfaltcsíkján.

Az 50 esztendős Fisichella hozzátette, a 2005-ös és 2006-os szezonban nagyon jó kapcsolatot ápolt spanyol riválisával, sőt a baráti viszony azóta is megmaradt.

Fisichella és Alonso a 2009-es Szingapúri Nagydíjon Forrás: AFP/Saeed Khan

"Hatékonyan dolgoztunk együtt a Renault sikeréért. Ő egyéni világbajnoki címet nyert, közösen pedig a konstruktőri pontversenyben végeztünk az élen.

- mondta Fisichella, aki jelenleg is szurkol egykori társának. "Csak annyit mondhatok, hihetetlen, amit művel. Nagyon büszke vagyok rá, hiszen benne mindig is megvolt az a fajta győzni akarás, amely keveseket jellemez. Kiváló formában van, rendkívüli tapasztalatát, rutinját kamatoztatja egy nagyszerűen összerakott autóban. Emellett kiválóan bánik a gumikkal. Mindent egybevetve, parádés teljesítményt nyújt."

Az Aston Martin pilótája az idei öt futamából négyszer állhatott fel a dobogó legalsó fokára, ezzel pedig két évtizedes pályafutása során több mint száz alkalommal harcolta ki helyét a pódiumon. A 23 állomásos világbajnoki sorozat pontversenyében pedig a vb-címvédő holland Max Verstappen és a mexikói Sergio Pérez mögött a harmadik helyen áll.

"Ez a sport arról szól, ki mennyit hajlandó feláldozni. Húszévesen, harmincéves, negyvenévesen, teljesen mindegy, milyen korban.

- értékelt Fisichella, de azt is megjegyezte: "ez egyértelműen a Red Bull időszaka. Ebben az idényben sem tudják megközelíteni a riválisok. Minden futam előtt abban bízom, hogy az aktuális újításokkal a Ferrari vagy a Mercedes képes lehet csökkenteni a távolságot. Ami Verstappent illeti, feltartóztathatatlanul halad az újabb világbajnoki cím felé."

A világbajnokság most hétvégén Olaszországban az Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik.